Veilig online zijn: een prioriteit voor de moderne werkplek
Published on : november 21, 2023
ICT Productions - Moderne Werkplekstransformatie met Microsoft 365

De afgelopen decennia heeft de moderne werkplek een opmerkelijke verandering ondergaan. Technologische vooruitgang heeft ervoor gezorgd dat werk niet langer beperkt is tot het traditionele kantoor. Met meer flexibiliteit en mobiliteit is de manier waarop we werken, communiceren en samenwerken drastisch veranderd. In deze blog bespreken we drie belangrijke aspecten van de moderne werkplek: Microsoft 365, thuiswerken en online bestanden delen, en het belang van veilig online zijn.

MICROSOFT 365: DÉ KRACHT ACHTER PRODUCTIVITEIT


Een fundament van de moderne werkplek is Microsoft 365, een krachtige verzameling tools die de productiviteit verhogen en samenwerking verbeteren. Deze verzameling omvat bekende applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook, maar biedt nog veel meer. Microsoft 365 heeft verandering gebracht in hoe we documenten maken, delen en samenwerken.

Een opvallend kenmerk van Microsoft 365 is de opslag in de cloud. Met OneDrive en SharePoint kunnen medewerkers hun bestanden veilig opslaan en er vanaf elk apparaat toegang toe krijgen. Hierdoor zijn werknemers niet meer gebonden aan hun kantoorcomputer en papieren documenten. Ze kunnen eenvoudig bestanden openen en bewerken, waar ze ook zijn. Dit vergroot aanzienlijk de flexibiliteit en mobiliteit van werknemers.


THUISWERKEN EN ONLINE BESTANDEN DELEN

De opkomst van thuiswerken is een opvallende trend in de moderne werkplek. De COVID-19-pandemie heeft deze trend versneld, maar het idee om vanuit huis te werken was al in opkomst. Thuiswerken geeft werknemers de vrijheid om flexibel te werken en elimineert de noodzaak om dagelijks naar kantoor te reizen. Dit heeft geleid tot meer tevredenheid onder werknemers en een betere balans tussen werk en privé.


Een essentieel onderdeel van thuiswerken is de mogelijkheid om online bestanden te delen en samen te werken, en Microsoft 365 speelt hierin een cruciale rol. Met tools zoals Microsoft Teams kunnen teams op afstand vergaderen, chatten en bestanden delen in realtime. Dit bevordert de samenwerking, zelfs als teamleden zich op verschillende locaties bevinden. Het delen van bestanden is nu zo eenvoudig als slepen en neerzetten, en met automatische synchronisatie zijn wijzigingen direct zichtbaar voor alle betrokkenen.


Deze evolutie heeft niet alleen voordelen voor individuele werknemers, maar ook voor bedrijven. Het stelt organisaties in staat om toptalent aan te trekken, ongeacht hun geografische locatie, en biedt de flexibiliteit om snel te reageren op veranderende marktomstandigheden. Bovendien is het milieuvriendelijker, omdat het woon-werkverkeer vermindert en daarmee de ecologische voetafdruk van bedrijven.

VEILIG ONLINE ZIJN: EEN PRIORITEIT VOOR DE MODERNE WERKPLEK


Hoewel de moderne werkplek ons ongekende vrijheid en flexibiliteit biedt, brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van beveiliging. Het online delen van bestanden en de toegang tot bedrijfsgegevens vanaf verschillende locaties kunnen leiden tot zorgen over gegevensbeveiliging. Daarom is een robuust beveiligingsframework een absolute noodzaak voor moderne organisaties.


Microsoft 365 integreert een reeks beveiligingsfuncties om bedrijfsgegevens te beschermen. Multi-Factor Authentication (MFA) versterkt de toegangscontrole door extra verificatiestappen toe te voegen, waardoor het moeilijker wordt voor onbevoegden om toegang te krijgen tot accounts. Daarnaast biedt Microsoft 365 krachtige tools voor gegevensverliespreventie (DLP) en encryptie, waardoor gevoelige informatie beschermd blijft, zelfs als deze wordt gedeeld.


Een andere belangrijke beveiligingsfunctie is de mogelijkheid om apparaten te beheren en te beveiligen. Met Microsoft Intune kunnen ICT-afdelingen de beveiligingsbeleidslijnen voor mobiele apparaten afdwingen, apparaten op afstand wissen en de status van apparaten bewaken. Dit is vooral cruciaal in een omgeving waar werknemers hun eigen apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens.


Bovendien biedt Microsoft 365 geavanceerde bescherming tegen bedreigingen, met geavanceerde anti-malware en anti-phishing-mogelijkheden. Hierdoor worden organisaties beschermd tegen kwaadaardige aanvallen die gericht zijn op het stelen van gevoelige informatie.


In de moderne werkplek draait alles om het bereiken van een balans tussen vrijheid en veiligheid. Microsoft 365 biedt de tools en functies die organisaties nodig hebben om deze balans te realiseren. Het stelt werknemers in staat om flexibel te werken, waar ze zich ook bevinden, terwijl het bedrijfsgegevens veilig houdt. De moderne werkplek is niet langer beperkt tot de muren van een kantoor, en met de juiste technologie en beveiligingsmaatregelen kunnen organisaties gedijen in deze nieuwe wereld van werk.

DE MODERNE WERKPLEK BIJ ICT PRODUCTIONS


Bij ICT Productions nemen we de moderne werkplek als basis voor onze diensten. Wij noemen het ook wel de ‘online werkplek’, waarbij we jouw werkplek opbouwen met Microsoft 365 en deze ook volledig beheren, beveiligen en supporten. Daarnaast leveren we ook jouw hardware en alle zaken voor op je kantoor.

Wij Zijn Hier Om Te Adviseren!

Kantoor

Stationsplein 45 floor 4

3013AK Rotterdam

Openingstijden

MA-VR: 08:00 – 17:00
ZA-ZO: Alleen noodzakelijke

Bel ons

010 261 40 06

i

Algemene Voorwaarden

× Hoe kan ik u helpen?