WAT IS CLOUD SECURITY EN HOE WERKT HET?
Published on : november 20, 2023
ICT Productions - Cloud Security Diensten: Bescherming van Data, Applicaties en Infrastructuur voor een Veilige Overgang naar de Cloud.

Veilige Overgang naar de Cloud met ICT Productions Cloud Security

Bij de overstap naar de cloud is het cruciaal om de bescherming van jouw data te waarborgen. Maar hoe gebeurt dit precies wanneer al jouw gegevens en systemen gemigreerd moeten worden? Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van cloud security, een essentieel onderdeel van ICT Productions’ dienstverlening. Cloud security omvat voorschriften en technologieën die data, applicaties en de cloud-infrastructuur beschermen. Dit proces vereist samenwerking tussen verschillende partijen, van de cloudserviceprovider tot de eindgebruiker. Door een solide beveiligingsinfrastructuur, cloud security, en voortdurende monitoring van jouw systemen, minimaliseer je de kans op cyberaanvallen.

Wat is Cloud Security?

Met de opkomst van de cloud zijn de benaderingen van data-beveiliging veranderd. In een tijd waarin we altijd en overal bereikbaar zijn, vraagt dit om geavanceerde strategieën om potentiële cyberaanvallen 24/7 te bestrijden. Cloud security beschermt data, netwerken, opslag, back-ups, applicaties, hardware en software. Het bestaat uit voorschriften om de cloud en alles eromheen optimaal te beveiligen.

Hoe Werkt Cloud Security?

Bij de overstap naar de cloud wordt alle data overgezet naar platforms zoals Microsoft Azure of Google Cloud Platform, afhankelijk van de behoeften van jouw bedrijf. Werkend met een IaaS, PaaS of SaaS model in een privé, hybride of publieke cloud, verschillen de beveiligingsverantwoordelijkheden per model en type cloud. Jouw cloudserviceprovider, in dit geval ICT Productions, richt jouw cloud platform in, monitort en zorgt ervoor dat alle benodigde tools worden ingezet om jouw volledige IT infrastructuur te beveiligen.

Hoe Werkt Cloud Security in de Praktijk?

Het basisdoel van cloud security is de bescherming van data en het continu maken van back-ups voor het geval van datalekken of -storingen. Het beschermt ook netwerken en voorkomt potentiële gebruikerslekken. Cloud security is opgebouwd uit basisprincipes zoals controle over data, toegangsregulering, en compliance. Deze principes waarborgen dat verschillende soorten data op de juiste manier worden beschermd en gemonitord, met behulp van encryptie tools en 24/7 scans om verdachte activiteiten te detecteren.

Neem Contact op en Controleer of Jouw Security Up-to-date is

Toegang tot Data

Om ervoor te zorgen dat bedrijfsgegevens alleen toegankelijk zijn voor geautoriseerde werknemers, maakt cloud security gebruik van tools voor toegangsregulering. Hierdoor worden alleen geautoriseerde devices en personen toegelaten, met meldingen bij pogingen van niet-geautoriseerde accounts. Identity and Access Management (IAM) software reguleert veilige toegang tot programma’s en documenten, waarbij inloggen wordt gecontroleerd met twee-factor-authenticatie.

Compliance

Een cruciaal aspect van cloud security is naleving van regelgeving. Het is essentieel dat jouw bedrijf voldoet aan regels rondom privacy en dataverwerking. Compliance hangt samen met contractuele afspraken en specifieke regels in verschillende sectoren omtrent dataverwerking.

Cloud Security Door ICT Productions

Een deel van de verantwoordelijkheid voor cloudbeveiliging ligt bij het cloud platform, afhankelijk van het model en type cloud waarin je werkt. ICT Productions, jouw cloudserviceprovider, zorgt ervoor dat alle beveiligingstools correct worden geïnstalleerd en dat jouw systemen 24/7 worden bewaakt. Medewerkers worden goed geïnformeerd over beveiligingsprocedures en het gebruik van de juiste tools, zodat gegevens niet onbedoeld op privé devices of accounts belanden.

Wij Zijn Hier Om Te Adviseren!

Kantoor

Stationsplein 45 floor 4

3013AK Rotterdam

Openingstijden

MA-VR: 08:00 – 17:00
ZA-ZO: Alleen noodzakelijke

Bel ons

010 261 40 06

i

Algemene Voorwaarden

× Hoe kan ik u helpen?